Няма да повдигат нови обвинения на Баретата, чакат го да оздравее

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nyama-da-povdigat-novi-obvineniya-na-baretata-chakat-go-da-ozdravee/35187 Crimes.bg
Няма да повдигат нови обвинения на Баретата, чакат го да оздравее

Засега спецпрокуратурата няма да повдига нови обвинения срещу Златко Баретата. Обвинението ще изчака да се подобри здравето на сочения за наркобос преди да му повдигне нови обвинения за разпространение на наркотици.Делото срещу Златко Баретата бе отложено в средата на месец май заради тежкото здравословно състояние на подсъдимия.Златомир Иванов бе прострелян в края на януари. Баретата бе улучен с четири куршума на стълбите на Съдебната палата  в деня на поредното заседание в Софийския апелативен съд по делото срещу него за организиране на организирана престъпна група, известна като 'Фирмата'. На 13 февруари 2012 г. от предишната инстанция - Софийския градски съд, Баретата бе осъден на 8 години затвор.След показния разстрел в центъра на София Златко Баретата беше приет в критично състояние в софийска болница. През февруари прокурорите обявиха, че въпреки тежкото положение на криминалната фигура, срещу него ще бъдат повдигнати нови обвинения. Сега от специализираната прокуратура обявиха, че бавят обвиненията по хуманни съображения и чакат Златко Иванов да се възстанови. Обвинителите ще поискат и медицинска експертиза, която да установи колко още ще продължи възстановяването му.Близки на раненият мъж обаче коментират, че няма нищо хуманно няма в това да го държат в неизвестност и е по-добре да му бъдат повдигнат обвинения.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.