Нови разкрития за трагедията с камиона-убиец (Вижте каква е била първата реакция на шофьора)

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/novi-razkritiya-za-tragediyata-s-kamiona-ubiec-vizhte-kakva-e-bila-parvata-reakciya-na-shofyora/38401 Crimes.bg
Нови разкрития за трагедията с камиона-убиец (Вижте каква е била първата реакция на шофьора)

25-годишният Морис Робинсън, който е шофьорът на камиона-ковчег „Скания“, проговори. В ремаркето на тежкотоварното превозно средство бяха открити 39 трупа на мигранти. Шофьорът на камиона припаднал, когато отворил вратата и видял вкочанените тела.

 

Това стана ясно на съдебното заседание, при което Робинсън даде показания, след като полицията поиска от съдията да наложи мярка за ареста му за още 24 часа, с цел той да бъде разпитан по-подробно за случая, съобщава изданието „Дейли Мейл“.

 

Позовавайки се на информацията в него, БЛИЦ.бг съобщава, че 25-годишният Морис Робинсън от Северна Ирландия остава в ареста заради обвинение за убийството на всички 39 души, които бяха открити мъртви в камиона му в град Грейс, намиращ се източно от Лондон.

 

Приятел на шофьора споделя, че той се отбил близо до пристанище Пърфлийт и причината за това е било получаването на документи от хладилното отделение. Именно при отбиването си в Пърфлийт той открил труповете в ремаркето.

 

Очевидецът споделя, че Робинсън успял да набере спешния телефон 999, след което припаднал. Малко след подаването на сигнала пристигнали линейките. Лекарите от спешна помощ повикали полиция.

 

Полицията във Великобритания е на крак след предприемане на едно от най-мащабните разследвания за убийство в историята.

 

Детективи са се заели с търсене на доказателства за връзка между ирландски канал за трафик на хора и пристанището във Варна, където е регистриран камионът-ковчег.


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.