Нови разкрития за шофьора на камиона-ковчег с 39 трупа

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/novi-razkritiya-za-shofyora-na-kamiona-kovcheg-s-39-trupa/38386 Crimes.bg
Нови разкрития за шофьора на камиона-ковчег с 39 трупа

Както вече стана ясно, мъртвите тела, открити в камиона-ковчег в Англия, са на китайски граждани, предава Би Би Си. 

 

Медията допълва, че информацията за националността на жертвите, загинали в тежкотоварния автомобил, все още не е потвърдена официално. Разпитът на Морис (Мо) Робинсън, който е бил зад волана на камиона, също не е приключил.

 

Междувременно се появи допълнителна информация за 25-годишния мъж, който бе арестуван за масовото убийство в камиона-ковчег.

 

Според обявената информация, много скоро той ще стане баща. Приятелката му, която е фризьорка в Северна Ирландия (Ълстър), очаква близнаци.

 

Двамата бъдещи родители живеят в дом на стойност 300 000 паунда. Първоначално бе обявено, че камионът е пристигнал от Ирландия  през уелското пристанище Холихед. Но след това стана ясно, че той е бил транспортиран от Зеебрюге (Белгия) директно на Острова в Пърфлийт. 

 

Всеизвестно е, че този порт не е сред добре проверяваните пристанища в долното течение на Темза след Лондон.

 

"Дейли Мейл“ съобщава, че 25-годишният Мо Робинсън е взел товара на пристанище Пърфлийт късно миналата нощ. След това той е използвал своя камион "Скания“, който е с българска регистрация, за да докара ремаркето в индустриалната зона "Уотърглейд Индастриал Парк“. 

 

Все още не е ясна точката, от която е пристигнал в Зеебрюге контейнерът. По информация на Би Би Си мигрантите плащат до 10 000 паунда, за да бъдат транспортирани нелегално до Острова, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.