Нови разкрития за схемите на Калин Калпакчиев

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/novi-razkritiya-za-shemite-na-kalin-kalpakchiev/38271 Crimes.bg
Нови разкрития за схемите на Калин Калпакчиев

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балаабнов коментира случая с убиеца Джок Полфрийман. Той заяви, че МВР чака събирането на всички нужни документи, за да позволи на задържания да напусне страната. Той допълни, че съдебното решение ще бъде изпълнено едва тогава, когато всичко около казуса се изясни.

 

От правосъдното ведомство поддържат твърдението, че Полфрийман не е коригирал поведението си в затвора. Стана ясно, че той е имал планове за бягство и дори в последно време се държал изключително арогантно с надзирателите.

 

Заместник-министъра на правосъдието също коментира казуса. Той заяви, че Джок Полфрийман е човек с изключително високо ниво на агресивност.

 

Всички тези констатации оборват мотивите на съдебния състав на Калин Калпакчиев, който реши убиецът да бъде освободен.

 

 Иван Гешев направи следния коментар по случая: „Аз имам три деца, така че каквото и да кажа по този случай, има опасност то да бъде повлияно от емоции и коментарът да не е професионален. Затова няма да коментирам случая с убиеца Джок Полфрийман”.

 

Под съмнение е и висшето образование на убиеца. То беше изтъкнато сред мотивите на съдебния състав на Калин Калпакчиев за предсрочното освобождаване на Полфрийман.

 

След решението на скандалния съдия, съдбата на Джок бе поверена на ВКС, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.