Нова версия за трагедията с 9-годишния Стефан

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nova-versiya-za-tragediyata-s-9-godishniya-stefan/38417 Crimes.bg
Нова версия за трагедията с 9-годишния Стефан

Прокуратурата в Генерал Тошево работи по още една версия за смъртта на 9-годишния Стефан от Кардам. Засега водещата версия оставя отравяне. Но причината все още не е категорично установена. Още две деца от семейството - сестрите на Стефан също са настанени в болница. Състоянието им е стабилизирано, след като в продължение на две денонощия лекарите се бориха за живота им, пише БЛИЦ.бг.

 

Според друга версия на разследващите, възможно е склоняване към самоубийство да е в основата на трагедията. 

 

Дядото на Стефан обвинява себе си за трагедията. Той не може да си прости, че не се е обърнал към личния лекар, който е изключително добър специалист, а е потърсил Спешна помощ. 

 

„При положение че трите деца повръщат едновременно и имат болки в стомаха, би било редно да ги заведат до болница”, заявява съседката на семейството Мария Василева.

 

„Децата винаги бяха чисти, спретнати и нахранени. Никога не са просили храна, въпреки че живеят в нищета. Докторът се оправдава с това”, споделя близка на семейството.

 

Прокуратура работи по всички възможни версии за смъртта на Стефан. Освен допълнителните огледи, дейностите на разследващите са насочени и към търсенето на опаковки, изхвърлени в контейнери в близост до дома. Разпоредено е на Агенцията по храните да извърши проверки и в основното училище, посещавано от пострадалите деца, пише БЛИЦ.БГ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.