Нова порция скандални разкрития за убиеца на Милен Цветков

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nova-porciya-skandalni-razkritiya-za-ubieca-na-milen-cvetkov/39045 Crimes.bg
Нова порция скандални разкрития за убиеца на Милен Цветков

Адвокатът на Милен Цветков с нова порция разкрития

Адвокатът на семейството на Милен Цветков - Менко Менков разкри, че вече сме близо до истината по случая, но все още е твърде рано. Той допълни, че многократно заявените твърдения на защитата на Кристиан Николов, че ще съдейства на разследването, не отговарят на действителността.

Менков заяви, че обвиняемият има право да откаже да съдейства, както и да мълчи.

В студиото на "Здравей, България" по Нова тв адвокатът на семейството на Милен Цветков заяви, че вчера съдебният състав е направил оценка по достойнство.

"Това, че Кристиан е виновен, ще се докаже без негово участие. Формата на вина се потвърждава с необходимата инициативност", добави още Менков.

Той каза още, че има данни, че непосредствено преди светофара Кристиян се е движил с определена скорост, но липсва информация той да е направил опит за спиране. Това означава, че обвиняемият е осъзнавал, че катастрофата ще бъде неизбежна.

Адвокатът заяви, че поведението на спътниците също е колебливо.

"Първоначално имаше екзотична теза, че не Кристиян е управлявал. Установено е мястото на тримата, които са се возили в автомобила", поясни още защитата на семейството на Милен Цветков.

Менков заяви, че вече е доказано, че обвиняемият е употребил три от наркотичните вещества денонощие преди инцидента.

Относно нежеланието му да участва в психична експертизата, адвокатът каза, че тя може да бъде подготвена и без него.

В заключение Менков добави, че за подобни престъпления прокуратурата предвижда между 10-20 години лишаване от свобода.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.