Нова порция скандални разкрития за схемите на Лилана

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nova-porciya-skandalni-razkritiya-za-shemite-na-lilana/39047 Crimes.bg
Нова порция скандални разкрития за схемите на Лилана

Приятелката Лилана я закова с разкритията си

Ася Йочева, която е бивша дуетна половинка и дружка на Лилана, е направила скандални признания пред разследващите. Тя е разкрила, че фирмата й няма възможност да създава софтуер.

Припомняме, че именно от нейното дружество, което е регистрирано в Англия, фирмите на Лилана и съдружникът й Мартин Димитров са купували различни софтуерни програми. Проектът е бил финансиран от фонд "Иновации и конкурентноспособност".

Прокуратурата твърди, че сделките за софтуера са фиктивни, а парите за тяхното осъществяване са присвоени от субсидии.

Ася Йочева, която е ползвана за собственик на задграничното дружество, за фиктивната покупка на иновативния софтуер, също е обвиняема.

В момента тя е на свобода под гаранция. Напълно възможно е обвиненията й да бъдат свалени, ако тя продължи да съдейства на прокуратурата.

Опитни адвокати, които са били във връзка с държавни чиновници, също са участвали в схемата.

Лилана е била по-запозната със схемата, а Ася единствено е подписвала документи.

Вече са започнали проверки на данъчните за доходите й. КПКОНПИ също ще се включи в проверката и ще има задача да установи дали парите на Лилана са изкарани с легална дейност.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.