Нова порция скандални разкрития за бизнесмена от Пловдив, който уби съдружника си и баща му

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nova-porciya-skandalni-razkritiya-za-biznesmena-ot-plovdiv-koyto-ubi-sadruzhnika-si-i-bashta-mu/40005 Crimes.bg
Нова порция скандални разкрития за бизнесмена от Пловдив, който уби съдружника си и баща му

Нова порция скандални разкрития за бизнесмена от Пловдив, който уби съдружника си и баща му

От двойното убийство в пловдивския квартал Гагарин мина година.  Соченият за извършител на жестокото престъпление Йордан Таков е без повдигнато обвинение. Той все още е в ареста. Преди няколко дни Таков за пореден път той обжалва наложената му мярка „задържане под стража”, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Трафик".

Миналата година на 26 ноември Йордан Таков застреля с пистолет Макаров съдружника си Христо Ботев /32/ и баща му Васил Ботев /51/. След кървавата драма той направи самопризнания, заявявайки, че е действал при самоотбрана.

През 2015 година Христо, Таков и Иван Нейчев регистрират фирмата "Сити Груп 1". Семейство Ботеви и Таков са не само бизнеспартньори, но и роднини. Йордан Таков е син на сестрата на бащата на Васил Ботев - Христо Ботев, един от най- известните треньори по борба в Пловдив. 

В размирното последно десетилетие на миналия век Васил е част от сектор СПООР. Но той решава да се възползва поста си в полицията, за да си докара странични доходи.  През 2001 година той губи работата си заради множеството подадени сигнали срещу него.

Негови бивши колеги споделят, че е участват в търговия с фалшиви пари и документи, рекет и др. През 2005 е задържан за притежание на боеприпаси, а в дома му е открит автомат "Калашников".  През 2011 година се оказва зад решетките след акция срещу наркобандата на Георги Костадинов - Кадрито в Куртово Конаре. Приближени до убитите баща и син споделя, че те никога не са притежавали собствени оръжия.

Но Йордан Таков е бил въоръжен с Макаров. От юни 2019 година той има разрешително за носене на оръжие и веднага след това си закупил боен пистолет и често се е хвалил с него.

Седмици преди убийството той дори се изфукал, че вече няма проблеми на пътя, защото ако някой му се изрепчи му показва пистолета. През последните години той е бил доста неуравновесен и хора от обкръжението му недоумяват как се е сдобил с разрешително за пистолет.

Таков е имал собствена фирма с идентична дейност като тази на "Сити Груп1" и това е причината се спречкването му с Ботеви.

Техни близки споделят, че във финансово отношение са били коректни един към друг, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.