Нова порция шокиращи разкрития за полицаите, участвали в наркогрупа

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nova-porciya-shokirashti-razkritiya-za-policaite-uchastvali-v-narkogrupa/34100 Crimes.bg
Нова порция шокиращи разкрития за полицаите, участвали в наркогрупа

Вчера стана ясно, че двама полицаи от София са задържани за участието си в престъпна група за разпространение на наркотици. Те са извършвали доставките на опиатите на уличните пласьори в работно време, използвайки патрулния автомобил, пише БЛИЦ.

Арестуваните полица били служители на "Охранителна полиция". Те са отговаряли за патрулната дейност в района, в който е оперирала бандата. 

Ченгетата съдействали на групата, разчиствайки терена от конкуренти. Те са извършвали и арести на посочени от лидера на групата лица срещу допълнително заплащане, заяви говорителят на прокуратурата.

Полицаите са участвали и в набирането на нови клиенти. За целта те принуждавали наркозависими чрез заплахи и побой да купуват опиати от тяхната банда, а не от конкуренцията.

За единия от арестуваните полицаи е установено, че е съсед на главатаря на групата.

Над половин килограм амфетамини е открит в дома на един от арестуваните участници. Опиатът е бил скрит в кучешка храна. Дозата от него се предлага за 25 лева.

От жилището на друг обвиняем са иззети наркотични вещества, които са били скрити в детско креватче, обявиха от прокуратурата.

По случая има повдигнати обвинения на общо десет участници в групата. Не е изключено в хода на разследването, броят на повдигнатите обвинения да се увеличи.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.