Нова порция пикантни разкрития за братя Бобокови

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nova-porciya-pikantni-razkritiya-za-bratya-bobokovi/38982 Crimes.bg
Нова порция пикантни разкрития за братя Бобокови

Нова порция скандални разкрития за обвиняемите Пламен и Атанас Бобокови

Данните от разследването на аферата с братя Бобокови сочат, че те са прибрали сериозни суми покрай схемата с нерегламентиран внос на боклуци, разкриват източници на БЛИЦ.

Специализираната прокуратура се натъкна на нови улики срещу босовете на „Приста ойл”. Това стана след извършването на оглед на землището на Червен бряг, където бяха открити 30 тона боклуци в дълбоки ями.

Сред отпадъците са открити и части от акумулаторни батерии. От обвинението са категорични, че по-голяма част от отпадъците са от търговски дружества, които са под ръководството на Бобокови. Пред bTV Пламен Бобоков заяви категорично, че няма нищо общо със случая.

Но данните на разследването сочат друго. Според тях, русенските бизнесмени въртят афера с боклука от 2014 година.

От тогава те са внесли общо 230 000 тона отпадъци не само от Италия, но и други страни от ЕС.

Бизнесмените от Русе са получавали по 120 лева от фирмите за всеки тон внесен боклук.

След пристигане на отпадъците в България, Бобокови декларирали, че са ги сепарирали. По КОД-19 те получавали по нови 60 лева за тон.

Те са участвали в източване на средства от Министерството на екологията с "кухо" сепариране. Според изчисленият от вноса и фиктивното сепариране на общо 230 000 тона боклуци от чужбина, бизнесмените са прибрали поне 41 400 000 лева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.