Нова порция горещи разкрития за снимките на Мохамед

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nova-porciya-goreshti-razkritiya-za-snimkite-na-mohamed/38996 Crimes.bg
Нова порция горещи разкрития за снимките на Мохамед

Специалист коментира снимките на Мохамед, който е с обвинение за тероризъм

Специалист направи важен коментар за снимките на 21-годишния Мохамед, който е обвинен за тероризъм. По подозрения на прокуратурата младежът от Бургас е бил вербуван от баща си, който е сирийски гражданин.

Обвинението твърди, че двамата заедно са участвали в бойни операции, извършени на територията на Сирия.

В Бургас Мохамед е известен като шампион по борба.

Само преди година и 16-годишен ученик от Пловдив бе свързван с "Ислямска държава", но случаят в Бургас е различен, тъй като не става въпрос за тероризъм на територията на страната.

Пред Нова тв политологът и съавтор на книгата „Ислямска държава” проф. Татяна Дронзина коментира снимките на задържания младеж.

Тя заяви, че позирането с пръст нагоре показва привързаност към монотеизма, но единствено този жест не може да служи като доказателство за принадлежност към ислямистка групировка.

Експертът добави, че флагът на снимката, който се вижда зад Мохамед, е на подкрепената от Турция „Султан Мурат”.

Според Дронзина, ако бащата е лидер на организация, подкрепяна от Турция, това означава, че синът му би трябвало да има образование и професия. Но това не се е случило.

Тя е категорична, че вероятността Мохамед да е стимулиран финансово от ислямисти, е минимална. Дронзина заяви, че тези групировки заплащат единствено на високо квалифицирани специалисти.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.