Неочакван обрат по делото срещу Митьо Очите

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/neochakvan-obrat-po-deloto-sreshtu-mityo-ochite/39741 Crimes.bg
Неочакван обрат по делото срещу Митьо Очите

Неочакван обрат по делото срещу Митьо Очите

Процесът срещу Димитър Желязков-Митьо Очите и още 12 души бе белязан от неочакван обрат. Специализирания наказателен съд (СНС) започва отначало делото.

Причината за това е в съдебна заседателка, която се оказала с повдигнато обвинение. Флагман съобщава, че тя е била отведена от делото, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.

Преди няколко месеца Районна прокуратура-Берковица повдигнала обвинение за извършено престъпление от общ характер срещу госпожа Полина Петрова.Тя е ползвала услугите на адвокат Ивайло Найденов, който е защитник и на двама от подсъдимите по делото срещу Очите и аверите му. 

В случая се е налице своеобразен конфликт на интереси.

Полина Петрова и адвокатът й не сигнализирани за това в СНС.

Наблюдаващият прокурор поискал отвод на Петрова от съдебния състав. Искането му е било одобрено. Това е причината за рестарт на процеса. Анулират се проведените до този момент разпити, а съдебното производство започва отначало.

На случаен принцип да бъде определен нов съдебен заседател и това ще се случи до няколко дни. Преди по-малко от година стартира процесът в СНС.

Един от свидетелите Йордан Йорданов-Данчо Паркета дори припадна в залата. Рестартирането на процеса ще доведе до загуба на процесуално време.

Ако отводът бе в края на делото, това би бил по-лошият вариант. Групата на Димитър Желязков е с обвинение за извършване на рекет над бизнеси, побои и палежи, предимно на територията на курорта Слънчев бряг и в Бургас.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.