Начертаха най-мрачния сценарий за съдбата на Янек

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/nachertaha-nay-mrachniya-scenariy-za-sadbata-na-yanek/39533 Crimes.bg
Начертаха най-мрачния сценарий за съдбата на Янек

Начертаха най-мрачния сценарий за съдбата на Янек

Изминаха точно 50 дни изминаха, откакто Янек Миланов от Дупница е в неизвестност. Той изчезна на 31 юли. Тогава за последно бе засечен от камери за видеонаблюдение в джипа на бодигарда на братя Галеви - Васил Капланов-Каплата.

За този период последният бе задържан два пъти, но във връзка с други разследвания.

Братът на Янек - Мариио се върна от чужбина, за да участва в издирването му. Той създаде фейсбук група и дори се срещна и с главния прокурор Иван Гешев.

Последваха няколко акции в Дупница и региона, но от Янек няма и следа. 

Точно на 50-ия ден от неговото изчезване потребителка сподели силен пост в мрежата, в който задава няколко въпроса към институциите,

Десислава Панайотова е категорична, че вероятността Янек да бъде открит (жив или мъртъв) клони към нула.

"Човек, който облива стените на апартамента на свой съсед с кръвта на своя съсед, пребивайки го жестоко и безпричинно пред очите на детето й жена му (вижте архива на bTV). Човек, който демонстрираше незачитане на обществения ред и предизвикваше напрежение и обществен страх с въоръжените си тигели по центъра на града, когато Галеви бяха официални консултанти на кмета Янев, а неофициално управляваха Общината от кметския кабинет", споделя Десислава за Каплата.

"Човек, който заплаши с убийство баща на две деца единствено заради изказано съпричастие с Янек", допълва още потребителката.

Тя допълва, че заради забавените ефективни издирвателни и следствени действия, извършителите на това престъпление са имали на разположение цели 6 дни да заличат всички улики.

"Текат ли разпити на човека, видял Янек последен? Какво стана с назначената от вътрешния министър проверка за работата на РУ Дупница и Районна прокуратура-Дупница? Къде е официалното заключение от доклада за проверката? Истина ли е, че всъщност единствените, работили по случая, без никаква насока от вишестоящ, т.е. прокурор или разследващ полицай, са патрулните полицаи?", пита Десислава в мрежата. 

Тя пита още кога шефът на Районна прокуратура ще обясни собствените си действия.

"Кога ще бъде обявено защо прокуратурата и полицията сезират Окръжна прокуратура със закъснение от седмица, след като е трябвало още на 1-ви август да се подаде информация не само към Окръжна прокуратура, но и към отдел Тежки криминални случаи и убийства към ГД Национална полиция? Кога ще бъде обявено истина ли е, че джипът, в който Янек е видян последно, е обискиран с дни закъснение - след като е почистен?", пита още потресената потребителка. 

 

Тя задава още въпроса дали ще се намери български евродепутат, който да повдигне този въпрос в ЕП. 

Потребителката допълва, че всички ние сме Янек и единственият ни грях е, че искаме да живеем в България и Дупница. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.