Множество предмети с историческа стойност и металотърсачи бяха иззети от ГДБОП във Видинско

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/mnozhestvo-predmeti-s-istoricheska-stoynost-i-metalotarsachi-byaha-izzeti-ot-gdbop-vav-vidinsko/29015 Crimes.bg
Множество предмети с историческа стойност и металотърсачи бяха иззети от ГДБОП във Видинско

Антимафиоти иззеха множество предмети с културно-историческа стойност и металотърсачи от Видинско, съобщават от пресцентъра на МВР.Вчера е проведена спецоперация на ГДБОП по противодействие на незаконни разкопки на иманяри и нелегална търговия с движими културни ценности.Служители на сектор "Трафик на културни ценности" са осъществили операцията.Претърсени са четири адреса в град Брегово и един в с. Куделин и са открити и иззети 5 металотърсача, над 50 антични монети, коринтски капител, 10 антични върхове за стрели, керамични съдове, голям брой фибули и други антични предмети.На адресите са открити и 20 патрона за автомат "Калашников". Предстои да бъде изчислена стойността на намерените ценности.Работата по случая продължава.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.