Любовница лъсна в аферата с арестуваните шефове на ГДБОП (Още пикантни разкрития)

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/lyubovnica-lasna-v-aferata-s-arestuvanite-shefove-na-gdbop-oshte-pikantni-razkritiya/39020 Crimes.bg
Любовница лъсна в аферата с арестуваните шефове на ГДБОП (Още пикантни разкрития)

Стана ясно какви са мерките на корумпираните шефове на ГДБОП

Подкупните шефове на ГДБОП - началникът на отдел „Противодействие на наркотрафика и разпространение на наркотици“ и колегата му Цветан Панков, остават в ареста, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

Василена Фикерлийска, която е полицайка от ГД „Национална полиция“ е изпълнявала ролята на касиерка в бандата, според прокуратурата. Тя бе оставена без мярка за неотклонение.

Магистратите са на мнение, че няма достатъчно доказателства, доказващи нейното участие в схемата.

Защитата на Фикирлийска представи 3 нотариални акта – на жилището, в което живее с 20-годишната си дъщеря (собственост на нейната майка), на магазина (собственост на баща й), както и на нейното жилище, което е обитавал и обвиняемият Цветан Панков.

Преди 2 седмици, когато бе арестуван, той изхвърли връзка с ключове, сред които е и ключът от въпросния апартамент. Това стана ясно по време на заседанието.

Според прокуратурата, Панков и Фикирлийска са били в интимни отношения и заедно са участвали в престъпната група, осигуряваща чадър на наркобанди срещу рекет.

В крими средите Панков и Ванков демонстрирали неразбирателство. Единият участвал във фиктивното изготвяне на справки срещу бандити, а другият им обещавал помощ и съдействие срещу пари.

Десислав Такев е четвърти обвиняем по делото. Той е и сред ключовите свидетели. Такев бе пуснат на свобода срещу парична гаранция. Това се случи още преди две седмици.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.