Лоши новини за кмета на Несебър

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/loshi-novini-za-kmeta-na-nesebar/38398 Crimes.bg
Лоши новини за кмета на Несебър

Настоящият кмет на Несебър Николай Димитров, който е и кандидат за кмет в изборната надпревара, закъса здраво преди изборите. Той остава в ареста. Това е решението на Специализирания съд, предава БЛИЦ.бг, позовавайки се на БГНЕС.

Освен Николай Димитров със същата мярка се сдобиха и тримата му съучастници, които също са част от изборната надпревара. Точно ден преди деня за размисъл, Специализираният съд се произнесе с решение, според което в ареста с мярка "задържане под стража” остават Димитров и още трима душа. Само за един от участниците в схемата - Константин Лефтеров, съдът не наложи никаква мярка за неотклонение.

Несебърският кмет и още четирима кандидати за участие в местния вот бяха задържани при спецакация, която се проведе тази седмица. Те се сдобиха с обвинения за купуване на гласове преди няколко дни. Според разследващите, участниците в схемата за купуване на гласове са обещавали по 100 лева на гласоподавател. Начело на измамата бил самият кмет на Несебър. В съда той заяви, че винаги е печелил изборите и за това не са му необходими ромски гласове. Той допълни, че ромите са изключително малък процент от гласоподавателите в общината и на практика техният глас не е решаващ. 

Димитров отрече категорично, че е участвал в схемата, пише БЛИЦ.БГ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.