Лъснаха нова порция скандални разкрития за аферата "КТБ"

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/lasnaha-nova-porciya-skandalni-razkritiya-za-aferata-ktb/39674 Crimes.bg
Лъснаха нова порция скандални разкрития за аферата "КТБ"

Лъснаха нова порция скандални разкрития за аферата "КТБ"

По време на делото за аферата "КТБ" лъсна нова порция скандални разкрития.

В съдебната зала стана ясно, че високопоставен финансист участвал в тегленето на кредити от банката с фалшиви подписи. Подсъдими за източването на 2,5 млрд.лв. от трезора са 17 души, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".

От 2014 година процесът срещу укриващия се в Сърбия банкер Василев се води задочно. 

Албена Андреева, която бивш високопоставен финансист, даде показания в съда. Когато тя започва работа като главен счетоводител във „Фина-С“, Бисер Лазов е бил финансов директор.

 През 2011 г. Андреева тя е назначена на поста изпълнителен директор на дружеството „Финансово консултиране“, а Лазов бил главен счетоводител. Касиери, секретарки, шофьори, охранители и др. служители са били формални собственици на въпросните дружества. Албена Андреева представлявала „Хедж инвестмънт България“ и подписвала документи от името на фирмата.

Едва през 2014 г. след затварянето на КТБ тя разбрала за кредитите с фалшивите подписи. В следствието й било показано кредитното досие на „Хедж“. Там Андреева за пръв път видяла документи с подправения й подпис.

На съдебното заседание в сряда прокурорите по делото показаха пред съда няколко документа за отпускане на кредити от КТБ и Андреева заяви категорично, че не се подписва по този начин. Тя потвърди, че на още един документ подписът й е фалшифициран.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.