Лъсна още една от грандиозните измами на Арабаджиеви

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/lasna-oshte-edna-ot-grandioznite-izmami-na-arabadzhievi/39310 Crimes.bg
Лъсна още една от грандиозните измами на Арабаджиеви

Още една от грандиозните измами на Арабаджиеви видя бял свят

Още една от големите измами на Арабаджиеви е разкрита. Хотелиерите се оказаха замесени в поредния чутовен скандал. Свързаната с бизнесмена Ветко Арабаджиев фирма “Захарен комбинат - Пловдив” АД е източила 2 820 000 лева ДДС чрез фиктивни сделки, установи НАП. По време на ревизия на приходната агенция за 2013 година е установена грандиозната измама.

 

Сумата набъбва още повече, тъй като върху ДДС-то, което е било неправомерно натрупано от Арабаджиеви, са се натрупали и лихви през тези. Лихвата е в размер на 1 627 281,37 лв., съобщава БЛИЦ, позовавайки се на в. "Труд".

 

На 19 август тази година административния съд в Пловдив е потвърдил издадения ревизионен акт.

 

Фиктивните сдели, чрез които е осъществена измамата, са сключени от фирмите “Гео Дим Груп” ЕООД и “Автоимпорт строй” ЕООД. Интереснот е, че и двете дружества са собственост на хора, които са без имущество.

 

С първото дружество захарният завод на Ветко Арабаджиев подписва договор за строеж на 15 къщички в Слънчев бряг.

 

С второто дружество комбинатът сключва договор за изграждане на складове.

 

По нито една от въпросните сделки не е  извършена дейност. Но за сметка на това ДСС-то е усвоено. Ветко и Маринела Арабаджиеви и техни счетоводители са подсъдими за извършването на данъчни измами.

 

Само преди дни спецсъдът прекрати делото срещу хотелиерите и го върна на прокуратурата. Тогава бе взето и решение за мерките им за неотклонение, които бяха променени от „задържане под стража“ в "домашен ареста". Единствено Ветко Арабаджиев ще решението на апелативния спецсъд. За съпругата му решението влезе незабавно в сила, пише БЛИЦ.

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.