Куп неизвестни 15 години след убийството на Жоро Илиев

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/kup-neizvestni-15-godini-sled-ubiystvoto-na-zhoro-iliev/39354 Crimes.bg
Куп неизвестни 15 години след убийството на Жоро Илиев

Тази седмица се навършиха 15 години от убийството на Георги Илиев

15 години след убийството на Жоро Илиев все още има въпроси без отговор. 

 

Криминалистите така и не успяха да разкрият екзекуцията на кюстендилския борец, въпреки че през 2013 година бяха арестувани пернишки бандити.

 

Тогавашният главен секретар Светлозар Лазаров заяви, че те са замесени и в смъртта на Жоро Илиев, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Флагман".

 

На 25 август 2005 г. 39-годишният висаджия бе застигнат от фатален куршум в едно от любимите му заведения - „Буда бар” в Слънчев бряг.

 

Същата вечер той решава да отпразнува победата на "Локомотив".

 

Сяда в сепаре, което винаги е запазено за него и компанията му. Докато говори по телефона, Илиев се запътва с бавни крачки към бара.

 

Веднага щом понечва да седне, се хваща за гърдите и се свлича на земята. Въпреки многобройната охрана, той е улучен от снайперист.

 

Куршумът го пронизва точно в сърцето.

 

Три дни след престъплението е открито оръжието, с което то е извършено - пушка  „Аншуц”, 22-и калибър. Години след това полицията разкрива хората, които са я внесли, но следите на последния купувач се губят заради няколко препродажби.

 

Версиите за убийството са няколко - от конфликт при разпределение на територии на нелегален бизнес, през война за завладяване на терени по морето и дори за личен конфликт.

 

Основна версия е, че висаджията е убит от пернишкия наркобос Васил Арарски – Райко Кръвта. Месеци преди Главния да бъде ликвидиран, той разжалва Райко Кръвта, тъй като го подозира, че е убил неговия кумец Васил Горчев – Кьоравия.

 

През 2005 г. интересите му в хазарта и в трафика на дрога се оказват в челен сблъсък с тези на Райко Кръвта.

 

Установено е, че в дните на убийството на Главния, Кръвта и свитата му са били в Слънчев бряг. 

 

Но два месеца след това и той е ликвидиран.

 

Години по-късно е задържан и баща му във връзка с престъпната група, за която се твърди, че е извършила покушението над Жоро Илиев. 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.