Кметът на Несебър проговори в съда

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/kmetat-na-nesebar-progovori-v-sada/38397 Crimes.bg
Кметът на Несебър проговори в съда

Несебърският кмет, който бе задържан при спецакция за купуване на гласове, проговори в съда.

Той заяви, че ромските гласове в цялата община Несебър са не повече от 1200 и допълни, че винаги печели изборите с над 3000 гласа, спрямо опонентите си. Градоначалникът на Несебър Николай Димитров, който е обвиняем като началник на организирана престъпна група, е категоричен, че нищо не е извършил престъпление.

Прокуратурата поиска налагането на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” за него и за останалите четирима кандидати за кметове и общински съветници в общината. Всички те бяха арестувани преди дни, припомня БЛИЦ.БГ. Позовавайки се на "Флагман" изданието цитира думите на Николай Димитров. Според него няма логика той да купува гласове на роми, които са служители в общинската фирма за сметопочистване.

Той заяви категорично, че броят на ромските гласове не може да повлияе пряко на резултата. Татяна Дончева, която лидер на партия „Движение 21” и адвокат, изрази увереност, че Димитров ще спечели и тези избори. Според нея това ще се случи от първия тур. Тя допълни, че гражданите са организирали протест в негова подкрепа.

Николай Димитров също потвърди казаното от нея и заяви, че вчера 4000 души са били на митинг в града, който е организиран в негова подкрепа, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.