Ключов свидетел влиза в съда по делото КТБ

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/klyuchov-svidetel-vliza-v-sada-po-deloto-ktb/39596 Crimes.bg
Ключов свидетел влиза в съда по делото КТБ

Последни новини за делото КТБ

Мегаделото КТБ продължава. Днес Специализираният наказателен съд ще заседава отново и ще разгледа казуса. Това съобщава БЛИЦ, позовавайки се на в. "Монитор".

По делото КТБ подсъдим е освен бившият мажоритарен собственик на банката Цветан Василев и още 17 души.

Процесът срещу банкерът беглец се води задочно.

Албена Андреева е призована да се яви на поредното заседание. Според информацията в медиите е най-приближеният човек до основния свидетел по делото - Бисер Лазов.

На 20 юли 2017 година Специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по досъдебното производство по този случай.

Още тогава от държавното обвинение съобщиха, че обвинителният акт е над 210 000 страници във всичките му копия.

Повече от 400 свидетели са били разпитани по делото. Над 90 експертизи от 27 вещи лица са били изготвени по случая.

Повече от 1360 тома е обемът на събрания доказателствен материал, включващ веществените доказателства и приложенията, съобщава БЛИЦ.

Орлин Русев е един от бившите изпълнителни директори на трезора и е отговарял за ликвидността на кредитите. Той разкри, че лично Цветан Василев е раздавал кредитите. „

Свидетелят заяви в съда, че лично е виждал върху бюрото на секретарката Бахчеванова резолюциите на банкера върху кредитни досиета.

Русев добави, че при Василев са носени протоколи от решения на УС на банката, но се знае, че такива заседания не са били провеждани. Просто са били изготвяни протоколи, които са били подписвани от мажоритарния собственик.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.