Ключов свидетел разобличи схемите на Цветан Василев

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/klyuchov-svidetel-razoblichi-shemite-na-cvetan-vasilev/39598 Crimes.bg
Ключов свидетел разобличи схемите на Цветан Василев

Лъсна схемите на Цветан Василев

Бившият високопоставен финансист Цветан Василев – Албена Андреева го разобличи в съда. Тя разкри схемата за неговите "кухи" фирми.

Източването на банката е ставало години наред именно чрез банкови кредити към тези дружества. Средствата веднага са били прехвърляни на посоченото от банкера място.

Албена Андреева разкри в съда, че през 2005 г. била назначена за главен счетоводител в инвестиционния посредник „Фина-С“. Въпросната фирма е собственост на Цветан Василев.

Бисер Лазов по това време бил финансов директор на фирмата. Той запознал Андреева с Цветан Василев. 

След време Андреева забелязала, че дружествата, на които се водят счетоводствата, са собственост на колеги от офиса. Тя изброи имената на всички служители, които са собственици на фирми.

Всяка вечер Цветан Василев отивал в офиса на „Фина-С“ за отчет на задачите за деня и възлагането на нови дейности за изпълнение.

Понякога се налагало да го чакат и след работно време. Той присъствал на всички фирмени партита и винаги изнасял речи, мотивиращи служителите му. Но в последните му изяви на всички направило впечатление, че той не говори със същия ентусиазъм, както в началото.

„С течение на годините се регистрираха все нови и нови фирми, назначаваха се и нови счетоводители, защото работата беше повече“, споделя Андреева. През 2011 година тя била назначена на поста изпълнителен директор на дружеството „Финансово консултиране“.

В началото на юни 2014 г. всички получили призовки за разпит в следствения отдел на СГП. Лазов обяснил, че е имал среща с адвокат Карадалиев. 

Андреева получила заповед да освободи счетоводителките. Малко след това станала свидетел как на всяка врата се поставя табела "адвокатска кантора" и се вкарват документи с колички. След това започнали проверките, пише БЛИЦ.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.