Каплата загази здраво (Вижте какво реши съдът)

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/kaplata-zagazi-zdravo-vizhte-kakvo-reshi-sadat/39453 Crimes.bg
Каплата загази здраво (Вижте какво реши съдът)

Ето какво реши съдът за Каплата

Съдът взе решение за Васил Капланов – Каплата. Той е с обвинение за закани за убийство и остава в ареста.

Днес административният ръководител на Районен съд – Дупница Иван Димитров реши Капланов да остане зад решетките, предава БЛИЦ, позовавайки се на struma.bg.

Повече от два часа продължи делото по определяне на мярката.

В съда бяха предоставени експертизи, удостоверяващи какво е здравословното състояние на родителите на Капланов.

Личният стоматолог на Васил Капланов също се яви в съда. Той заяви, че обвиняемият страда от тежка форма на парадонтоза и е необходимо спешно да се подложи на оперативно лечение. Но наблюдаващият прокурор не уважи искането му. Иван Димитров поиска задържане под стража за Капланов. Той се мотивира  с довода, че излизайки на свобода обвиняемият може да извърши друго престъпление.

Късно вечерта на 1 септември Васил Капланов бе арестуван за втори път. Докато е под домашен арест, той е заплашвал с убийство председателя на мотоклуб “Неразделни Братя” в Дупница Димитър Недев.

Потърпевшият е бил изключително активен във фейсбук страница, посветена на изчезналия Янек. След няколко публикации, Недев започнал да получава анонимни заплахи. Но след това било установено, че Каплата стои зад тях. В момента той се намира в ареста в Кюстендил.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.