Извергът, пребил до смърт 56-годишна жена с инсулт в Перник, бил част от бандата на прокурорския син Васил Михайлов

Младежът нанася два брутални удара в главата на 56-годишната жена, която пада на земята, заедно със стола, на който седи

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/izvergat-prebil-do-smart-56-godishna-zhena-s-insult-v-pernik-bil-chast-ot-bandata-na-prokurorskiya-sin-vasil-mihaylov-3/143523 Crimes.bg
Извергът, пребил до смърт 56-годишна жена с инсулт в Перник, бил част от бандата на прокурорския син Васил Михайлов

Младежът нанася два брутални удара в главата на 56-годишната жена, която пада на земята, заедно със стола, на който седи

Оказва се, че 18-годишният Даниел Петров, който в края на юли преби с животинска жестокост, без да бъде предизвикан 56-годишната Анелия Иванова пред денонощен магазин в квартал „Изток“ в Перник, е бил част от бандата на прокурорския син Васил Михайлов, който е подсъдим за серия от брутални побои в миньорския град. Това разкритие бе направено от близки на жената, която почина преди дни в лечебно заведение, след като бе в кома почти 2 месеца. Тя бе и с множество травми по тялото и главата.

 

За жестоката агресия се разбра от видео, което в края, на юли бе разпространено в социалните мрежи и предизвика вълна от недоволство. На видеоклипа се вижда как към седяща на една от масите жена пред денонощен магазин се приближават две момчета, като едното я заговаря. Секунди по-късно към тях идва Даниел Петров, който в онзи момент е непълнолетен. Младежът нанася два брутални удара в главата на 56-годишната Анелия, която пада на земята, заедно със стола, на който седи.

Васил Михайлов

Следват множество удари и ритници в главата и лицето й. Веднага след жестокия побой жената е настанена в тежко състояние в болницата със счупена челюст и множество контузни рани по главата и тялото, а по-късно изпада в кома. В края на миналата седмица Анелия почина в болницата без изобщо да дойде в съзнание, а роднините и близките й се опасяват, че нейният убиец ще се отърве със смехотворна присъда заради факта, че по времена инквизицията все още е нямал навършена 18-годишна възраст.

 

Убиецът се ползва с полицейска и прокурорска протекция, тъй като е част от близкото обкръжение на прокурорския син Васил Михайлов, и съществува, реална опасност да не получи справедливо наказание за зверството си. Вече имаше опит на държавното обвинение побоят до смърт над Анелия да бъде квалифициран като „средна телесна повреда“.

 

„След протеста пред Съдебната палата в Перник обвинението беше променено и сега Даниел ще бъде съден за убийство. Въпреки това из града се носи слух, че чичото на прокурорския син Васил Михайлов е лобирал пред наблюдаващия обвинител Албена Стоилова, Даниел да бъде съден за причиняване на смърт по непредпазливост, а не за умишлено убийство“, алармира опечален роднина на починалата вследствие на зверския побой Анелия Иванова.

Той настоява, че с обвинение като съучастник на Даниел, трябва да се сдобие и другият младеж, който заговаря 56-годишната жена секунди преди тя да бъде пребита безпричинно. От разпространения видеоклип от побоя се вижда как придружителят на Даниел Петров не прави никакъв опит да възпре приятеля си, дори след като жената е повалена на земята и получава безмилостни ритници в главата.

 

Племенникът на починалата Борис Василев настоява, че убийството на Анелия е било планирано от двамата млади мъже, а не е плод на случайна и непредизвикана агресия. Според думите му минути преди леля му да бъде убита от бой, тя била посочена от съдържател на съседен магазин, който я набедил, че е луда и че е счупила умишлено страничното огледало на автомобила му.

 

„Леля ми имаше затруднения в говора, тъй като беше претърпяла инсулт. Тя беше диагностицирана като инвалид, но не е имала психически отклонения. И двамата агресори трябва да бъдат съдени и да влязат за дълго в затвора, защото има реална опасност да убият и друга беззащитна жена без причина – ей така, просто за удоволствие“, казва Борис Василев.

 

Тъй като е бил непълнолетен по време на побоя до смърт, нанесен над 56-годишната Анелия Иванова, задържаният за постоянно в ареста Даниел Петров може да лежи в затвора между 5 и 12 години, както предвижда законът за непълнолетни извършители на убийство по хулигански подбуди. Предвид обстоятелството, че Даниел е бил част от бандата на прокурорския син Васил Михайлов, мрачната прогноза на близките на убитата е, че той ще се размине само с 5-годишна присъда, която дори няма да излежи зад решетките в пълен размер.

 

„Даниел, който е познат на връстниците си с прякора Чушката, е тренирал бойни спортове заедно с Васил Михайлов и е бил свидетел на няколко побоя на прокурорския син, като поне в два случая е записвал с мобилен телефон гаврите, които Васил си е правел с тормозените от него. Има данни, че Даниел е продавал наркотици за прокурорския син, който е стоял начело на банда агресивни тийнейджъри в Перник, занимаващи се с умишлени палежи, грабежи, побои и разпространение на дрога в училищата в града“, разкрива запознат от миньорския град.

 

Според думите му, 20-годишният Васил Михайлов, син на пернишкия окръжен прокурор Бисер Михайлов, е ръководел престъпна група от трениращи бойни спортове тийнейджъри, които продавали синтетична дрога и марихуана, и извършвали брутални побои, при това не само над свои връстници, за собствено удоволствие, а и за да създадат кървава слава на крими организацията си.

 

„Данните, че прокурорският син Васил Михайлов е действал като тартор на банда младежи, продаващи дрога, бяха потулени от полицията и прокуратурата в Перник при ареста му през пролетта на 2022 г. и той беше подведен под отговорност само за серия от побои по хулигански подбуди. И до ден днешен групата за търговия с наркотици на Васил, пласира дрога в училищата и в нощните заведения на града. Убиецът Даниел се е занимавал точно с това“, разказва запознат с общото минало на прокурорския син и 18-годишният убиец на 56-годишната Анелия Иванова.

 

Според оскъдната информация за престъпните прояви на Даниел Петров, предоставена от пернишката полиция, младият агресор е бил арестуван два пъти за продажба на наркотици и един път за кражба и се е водел на отчет в детската педагогическа стая. Ченгетата обаче не са си правили труда да разследват откъде Даниел е зареждал дрогата и са игнорирали данните, че той е част от група младежи, гравитиращи около прокурорския син Васил Михайлов.

 

„По подобие на патрона си Васил, агресорът Даниел също е пребивал безпричинно напълно непознати хора. Доскоро обаче нападаше свои връстници, преди да убие със стряскаща жестокост 56-годишната Анелия“, разкриват жители на Перник.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.