Извънредни разкрития за задържаните при спецакцията в Несебър

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/izvanredni-razkritiya-za-zadarzhanite-pri-specakciyata-v-nesebar/38382 Crimes.bg
Извънредни разкрития за задържаните при спецакцията в Несебър

Говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева направи нови разкрития по време на брифинг за закопчаните при спецакцията в несебър, пише БЛИЦ.бг, позовавайки се на Новини.бг.

 

Тя заяви, че групата функционира от края на месец август на територията на Несебър. Нейната цел е свързана със склоняване на избиратели да дадат гласовете си  за определени хора. 

 

При спецакцията са задържани 5 лица. Сийка Милева заяви, че петимата обвиняеми не са осъждани. Те са наети на трудово правоотношение с постоянен адрес в Несебър. 

 

Сред задържаните е настоящият кмет на града Николай Димитров. Били са претърсени 19 адреса, иззети са телефони и лаптопи, както и огромни суми парични средства по време на спецакцията. Задържаните са кандидати за местните избори, които са обединени от една обща цел - изборната победа. Те са се занимавали с изборна търговия. Предлаганите от тях възнаграждения са във вид на имотни облаги и постове в общинската администрация. Единият от задържаните е отправил предложение към жител на Свети Влас и е поискал от него да му осигури 1000 гласа. Обещавали са по 10000 лева на отговорник, а за всеки гласоподавател по 100 лв. Цялата схема е за 70 000 лв. Участниците в групата искали за доказателство списък с имената на избирателите, за да са сигурни, че платените от тях средства са предназначени за постигането на заветната цел. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.