Изплува още един скандален случай с Калин Калпакчиев

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/izpluva-oshte-edin-skandalen-sluchay-s-kalin-kalpakchiev/38285 Crimes.bg
Изплува още един скандален случай с Калин Калпакчиев

Калин Калпакчиев замесен в скандалното освобождаване и на други престъпници. Когато на 19 септември тази година председателстваният от него състав, освобождава Джок Полфрийман предсрочно от затвора с цели 6 години, 6 месеца и 27 дни и друг осъден за убийство също се оказва свободен. Става въпрос за Борислав Динков, който излиза на свобода по-рано с цели 4 години, 7 месеца и 1 ден.

За този случай стана ясно още в началото на седмицата, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Правен свят". Изданието направи задълбочено проучване около обстоятелствата, свързани с условното предсрочно освобождаване на Динков. В хода на проучването бе установено, че начинът на произнасяне на съдебния състав е далеч от обикновена случайност. По категоричен начин наличните факти сочат, че Калин Калпакчиев отново е следвало да направи отвод. Както и в случая с Полфрийман, Калин Калпакчиев се оказа свързан с БХК и в другия казус председателят на Съюза на съдиите в България е имал всички основания за проверка на съдебния акт и установяване на обвързаностите му и произтичащите от него зависимости.Борислав Динков е бил с присъда за 17 години затвор. Той е убил своя колега Радослав Андреев. Автомонтьорите се скарали на опашка за храна и само няколко дни по-късно Радослав намира смъртта си. 

Месец по-късно колегата му е заловен с фалшиви документи в Смолян. Подобно на Полфрийман, Динков отрича вината си. Но след като тя е била доказана, той е осъден. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.