Измамниците удрят с нова схема

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/izmamnicite-udryat-s-nova-shema/38428 Crimes.bg
Измамниците удрят с нова схема

Измамниците удрят с нова схема и вече има потърпевши. На 29 октомври в 15:50 часа на спешния телефон е постъпил сигнал за извършена измама. Случката се разиграла в Плевен. Потърпевшият е 89-годишен мъж, който заблуда е бил въвлечен в измамата от двама непознати мъже.

Старецът срещнал мъжете на улица "Васил Левски" . Това се случило около 14:20 часа. След разговор с тях, той ги поканил в жилището си, което се намира на улица "Дойран".

Пенсионерът предоставил на непознатите сумата от 7 250 лева. Уговорката им била, че те ще му оставят в залог, който надвишава тази сума. Измамниците му обещали 10 000 евро, заключени в черна мъжка чантичка. Обещали да се върнат, за да изравнят парите спрямо актуалния курс на еврото. Измамниците напуснали дома на възрастния мъж около 14:50 часа.

Час след това 89-годишният установява, че в чантичката има единствено хартиен плик, в който са поставени носни кърпички. Дежурният прокурор в РП - Плевен е запознат веднага със случая и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс. Все още разследващите не разполагат с данни за самоличността на извършителите. Но работата по случая продължава. Разследващите се надяват, че скоро ще открият извършителите. Властите предупреждават възрастните хора да не се доверяват на непознати. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.