Измамниците удрят пенсионерите с нова схема

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/izmamnicite-udryat-pensionerite-s-nova-shema/39315 Crimes.bg
Измамниците удрят пенсионерите с нова схема

Измамниците мамят възрастните хора по нова схема

Измамниците стават все по-изобретателни. Неизвестен излъга пенсионер с "европейска пенсия". Измамникът обещал на 86-годишен мъж в Добрич, че получава голяма сума пари всеки месец.

За измамната схема съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. 

Измамникът предложил на възрастния мъж съдействието си за осигуряването на пенсия по европейските стандарти. Той му обещал месечно обезщетение в размер на 1200 лева.

Престъпникът обяснил на пенсионера, че първоначално трябва да внесе 1280 лева. Двете страни се разбрали за мястото, на което ще бъдат дадени средствата. 

Възрастният мъж предал парите на непознат. Това се случило в района на Съдебната палата в Добрич, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Преди дни бе разкрита и друга измама. Жена злоупотребява с доверието на дарители и събира пари от тях, използвайки различни профили във фейсбук.

Потърпевши споделят, че въпросната жена използва събраните средства за почивка на море, а вещите продава в интернет. Това предаде Нова тв. Пред Нов тв една от измамените жени сподели, че лично се е срещнала с измамницата.

"Срещнах се с нея. Тя успя да ме обеди, че наистина е в безизходица. Изпратихме й печка, микровълнова, пари, храна. В друга социална група видяхме, че всъщност тя лъже", споделя още потребителката.

Силвия Крумова е истинското име на жената, измамила десетки. 

Пред Нова тв тя заяви, че всеки е свободен да подава сигнали срещу нея и категорично отказа да застане пред камера. Потърпевшите се надяват, че прокуратурата ще се самосезира по този случай.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.