Има задържан за огнения атентат срещу адвокат Красимир Босев

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/ima-zadarzhan-za-ogneniya-atentat-sreshtu-advokat-krasimir-bosev/38380 Crimes.bg
Има задържан за огнения атентат срещу адвокат Красимир Босев

Вече има задържан за взрива, който избухна в гаража на адвокат Красимир Босев от Монтана. Само преди две седмици джипът на адвоката беше запален. В пожара бяха изпепелени два гаража и един апартамент. Животът на 12 семейства, живеещи в жилищната кооперация, обитавана от адвоката, беше застрашен.

Задържаното лице е на 55 години. Става въпрос за криминално проявен гражданин с множество присъди. Вече е повдигнато обвинение за палеж и увредено имущество. До дни предстои гледане на мярката за неотклонение. Засега не е известно кой е поръчителят на палежа. Това съобщават от прокуратурата, пише Блиц.бг, позовавайки се на информация на Нова тв.Малко след инцидента, проговори и адвокатът Красимир Босев, към когото бе адресиран огненият ад.

Той заяви в ефир, че има подозрения кой е организирал атаката срещу него. Адвокатът допълни, че този човек трябва да бъде спрян навреме. Босев каза още, че делото, по което работи в момента, не си заслужава този взрив.

"Този човек желае просто по всяка цена да не изпълни своите задължения по делото. Намирам го за изключително отмъстителен и затова считам, че е много опасен и трябва да бъде спрян", заяви потърпевшият юрист.

Той изрази предположение, че ще последват още атентати, ако не се стигне до поръчителя.

Адвокатът е убеден, че зад физическите извършители стои друг човек, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.