Горещи разкрития за невиждания кокаинов удар в столицата

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/goreshti-razkritiya-za-nevizhdaniya-kokainov-udar-v-stolicata/34473 Crimes.bg
Горещи разкрития за невиждания кокаинов удар в столицата

Шефът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев разкри на извънреден брифинг подробности за големия кокаинов удар в столицата.

Полицията залови мъж с 40 кг от най-скъпото наркотично вещество.

Хаджиев разкри, че униформените първоначално са разпитали мъжа и. След проведения разговор той е признал, че носи забранени вещества и предмети  с общо тегло от 40 кг. Задържаният е признал, че кокаинът се намира в два сака в багажника на автомобила му.

Около една трета от веществото е с чистота 75%. Останалото количество е с  чистота от 67-70%, заяви шефът на СДВР и добави, че цената на този наркотик се търгува за 35 000 евро за килограм.

Хаджиев поясни, че на ниво улично разпространение, цената достига до 10 млн. лева.

"Добавят се и други примеси. Това ще се окаже действителната цена. Водачът на автомобила не е попадал досега в полезрението на МВР. Има пътувания в страни от Западна Европа, включително и в Турция", заяви шефът на СДВР. Той поясни, че все още се разследва дали мъжът има съучастници.

Задържаният не е отговорил за кого е предназначена дрогата. На този етап той все още отказва да говори, допълва Хаджиев.

Автомобилът, с който е превозвана дрогата, е собственост на задържания. Той е с чисто досие. Дълго време е работил в чужбина. Шефът на СДВР добави, че в задържания са били открити и 10 000 лева.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.