Горещи разкрития за наркобоса Георги Илиев, който бе арестуван в Бургас

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/goreshti-razkritiya-za-narkobosa-georgi-iliev-koyto-be-arestuvan-v-burgas/39041 Crimes.bg
Горещи разкрития за наркобоса Георги Илиев, който бе арестуван в Бургас

Горещи разкрития за наркобоса, който бе арестуван в Бургас

Популярният ъндърграунд герой Георги Илиев от Бургас е в ареста заради изграждането на лихварска схема. Това съобщава БЛИЦ, позовавайки се на Флагман.БГ.

Днес около 10 часа днес отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР-Бургас и СПС частите арестуваха Илиев. Екшънът се разигра на бензиностанция „Марешки“ в бургаския квартал "Кумлука".

Илиев е арестуван заради подозрения за рекет и изнудване.

Според разследващи той е използвал за параван фирма за бързи кредити.

Заемите са били отпускани предимно на роми. Но тъй като те са неплатежоспособни, залагали дебитните си карти, в които получавали обезщетения за майчинство.

Ромките най-често получавали кредити в размер от 400 до 600 лева, но след начисляването на таксите задълженията им набъбвали до 3500 лв.

Липсват доказателства, че Илиев е прибирал дължимите суми чрез насилие.

Но според свидетелски показания, той е заплашвал кредитополучателите с физическа саморазправа и нанасяне на много тежки телесни повреди на членове на семейства им.

В офиса му в Средец е открит списък с имената на над 120 жени. В Мерцедеса на задържания са открили над 5000 лв., бухалка, бокс, белезници и газово оръжие.

Не е изключено по случая да бъдат задържани и други лица.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.