Горещи разкрития за Мохамед Абдулкадер, който е с обвинение за тероризъм

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/goreshti-razkritiya-za-mohamed-abdulkader-koyto-e-s-obvinenie-za-terorizam/38980 Crimes.bg
Горещи разкрития за Мохамед Абдулкадер, който е с обвинение за тероризъм

21-годишният Мохамед Абдулкадер, който е с обвинение за тероризъм, знае арабски език. В момента той изучава и турски. Това стана ясно по време на делото, на което се разглеждаше за мярката му за неотклонение в Специализирания наказателен съд, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Флагман".

Младият мъж остава с постоянна мярка „Задържане под стража“. Преди два дни той бе арестуван в Бургас, където живее.

След като от показанията му стана ясно, че той е участвал в бойни действия на територията на Сирия, съдът реши да го остави в ареста.

Налични са и данни за бащата на задържания. Според тях родителят на Мохамед е бил ръководител на дивизия на сирийско-турската граница. Лилия Георгиева, която е съдия по делото, спомена в съда групировката „Султан Мурад“.

Майката на Мохамед Абдулкадер е българка. Баща му е сириец. Младият мъж е роден в София. По време на делото стана ясно, че той е живял при баща си в Сирия.

Вероятно е решил да се премести в България заради военните конфликти.

Адвокат Найденов заяви, че нито един свидетел не е посочил, че задържаният е участвал във военни групировки.

Съдията по делото заяви, че има свидетелски показания за участие на обвиняемия в бомбардировки. Мохамед заявил, че пострадалите заслужават съдбата си.

Младият мъж има и таен профил в социалните мрежи, в който се е самоопределил като „джихадиста“.

Адвокатът му коментира лаконично единствено, че не знае нищо за този профил.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.