Горещи новини за съпругата на Васил Божков

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/goreshti-novini-za-saprugata-na-vasil-bozhkov/38821 Crimes.bg
Горещи новини за съпругата на Васил Божков

Елена Динева остава в ареста



Апелативният специализиран наказателен съд се произнесе по казуса със съпругата на Васил Божков - Елена Динева

Апелативният съд реши съдбата на Елена Динева - жената на Васил Божков. Магистратите потвърдиха определението, наложено от Специализирания наказателен съд на 29 април 2020 г. Според него на  Елена Динева и Йоана Чолакова бяха наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“. И двете дами са привлечени като обвиняеми за участието в организирана престъпна група, която е ръководена от Васил Божков. 

Апелативният съд прие изцяло аргументите на прокуратурата, според които събраните доказателства срещу двете обвиняеми са основание за предположение, че те са извършили престъпленията, в които са обвинени. Както и че не е преминала опасността да извършат друго престъпление. Това включва и опасност от заличаване на доказателства и оказване на влияние върху показанията на свидетели.

Магистратите уважиха и внесено от Апелативната специализирана прокуратура искане за Елена Динева и наложи забрана за искане на изменение на определената й мярка за неотклонение и замяната й с по-лека преди установения двумесечен срок. На обжалване не подлежи и Определението на Специализирания наказателен съд, пише БЛИЦ. 

Както вече стана ясно, в ареста остава и певицата Лилана - любовницата на Васил Божков. Тя е обвинена в присвояване на средства от еврофондове. Блондинката бе арестувана заедно с брат си и със своя съдружник.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.