Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни заплахи!

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/gen-mutafchiyski-poluchavam-smartni-zaplahi/38740 Crimes.bg
Ген. Мутафчийски: Получавам смъртни заплахи!

Ген. Мутафчийски даде интервю за Дойче Веле. В него той заяви, че от няколко дни кривата у нас тръгна рязко нагоре. Според шефът на щаба страната ни е имала невероятен късмет със съвпадението за налагане на карантинни мерки за учениците и в здравните заведения във връзка с ограничаване разпространението на грип Б и вълната от коронавируса. 

Ген. Мутафчийски е убеден, че въпреки адекватните мерки е настъпило объркване заради едно вредно говорене в обществото с отправяне на грешни послания. Той припомни, че се стигна дори до отричане на коронавируса в България и смело излизане и събиране на хората, както и пътувания по празниците. Генералът добави, че всичко това вече дава резултат. 

Той коментира и решението за отваряне на паркове, заявявайки че в случая е направен компромис, за да не стигне до още по-демонстративно неспазване на мерките. 

Ген. Мутафчийски сподели, че получава заплахи, както и много гневни писма. Той допълни, че прави много жертви за работата си, но не би допуснал да загуби живота си заради нея. Експертът заяви, че образът му е сатанизиран и допълни, че получава и смъртни заплахи. 

На въпрос дали те са анонимни, той заяви, че имат подател, но не е сигурно дали това е истинското име. Мутафчийски допълни, че не може да прецени дали заплахите са реални. Но полицията работи за изясняване на произхода им, пише БЛИЦ. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.