Ето какво се случва с афганистанците, изнасилили момиче в София

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/eto-kakvo-se-sluchva-s-afganistancite-iznasilili-momiche-v-sofiya/38381 Crimes.bg
Ето какво се случва с афганистанците, изнасилили момиче в София

Двамата афганистанци, обвинени в изнасилването на непълнолетно момиче в София, остават в ареста. Това е решението на съда, съобщава Нова телевизия. Заради подробности от личен характер, свързани с престъплението, заседанието се провежда при закрити врата. Веднага след като магистратите обявиха решението си, обвиняемите, които са съответно на 16 и 17 години, бяха задържани.

 

Според данни на МВР, престъплението е било извършено миналия вторник. Драмата се разиграла около полунощ, в изоставена постройка. Три момчета са задържани. Първоначалната информация гласи, че едно от задържаните момчета не е било пряк участник в акта. То единствено е наблюдавало какво вършат другите две момчета, пише БЛИЦ.бг. 

 

По-късно третото момче е било освободено. На останалите две момчета е наложена мярка „надзор и контрол от инспектор в Детска педагогическа стая”.

 

Прокуратурата обжалва това решение и настоява, въпреки възрастта си, предполагаемите извършители да останат в ареста.

 

Пострадалото момиче е на 17 години. То живее в Център за настаняване от семеен тип. 

 

Изнасилвачите, които са от Афганистан твърдят, че са платили на момичето и актът e бил доброволен и нищо не са направили против волята на девойката. Афганистанците все още не са получили статут на бежанци. Те пребивават в центъра за бежанци във "Военна рампа". Именно там са били задържани, пише БЛИЦ.бг. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.