Ето какво реши съдът за вдовицата на Георги Близнаков

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/eto-kakvo-reshi-sadat-za-vdovicata-na-georgi-bliznakov/38421 Crimes.bg
Ето какво реши съдът за вдовицата на Георги Близнаков

Вдовицата на Георги Близнаков - Ивона настоява за промяна на мярката. Окръжният съд в Кюстендил отхвърли искането на адвоката й  за намаляване на размера на мярката й за неотклонение „парична гаранция“. С решение на съда тя беше запазена в размер на 30 000 лв, пише БЛИЦ.БГ, позовавайки се на struma.com.

 

Пострадалите от действията на Дупнишката популярна каса бяха определени като частни обвинители. Окръжният съд заседава с председателството на съдия Надя Георгиева. По време на разпоредително заседание тя прекрати наказателното производство, което беше повдигнато срещу управителя на Дупнишката популярна каса Георги Близнаков.

 

Припомняме, че мъжът на Ивона се самоуби с фатален скок. Той скочи от високите етажи на блок в Благоевград.

 

Съдът се произнесе с решение за прекратяване на съдебното производство спрямо неговата съпруга Ивона Близнакова. Делото бе върнато на прокуратурата поради констатирани нередовности в обвинителния акт.  Констатирана е липсата на фактически обстоятелства от него. Това води до ограничаване правото на защита на подсъдимата. Това гласят мотивите на съдия Георгиева, която се произнесе с решение по случая. Постановленията подлежат на обжалване пред Софийски апелативен съд.

 

Покойният Георги Близнаков и съпругата му Ивона се озоваха в ареста Пловдив през 2016 година. Срещу тях тръгна разследване за данъчни престъпления и лихварство. При акцията бяха претърсени 7 офиса. Над 7 души бяха разпитани по случая, пише БЛИЦ.БГ.


 

 

 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.