Ето какво реши прокуратурата за Мустафа, който уби братовчедите си

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/eto-kakvo-reshi-prokuraturata-za-mustafa-koyto-ubi-bratovchedite-si/39585 Crimes.bg
Ето какво реши прокуратурата за Мустафа, който уби братовчедите си

Ето какво реши Бургаската окръжна прокуратура за шофьора-убиец Мустафа

Окръжната прокуратура в Бургас поиска постоянен арест за Мустафа М. На 25 септември той причини тежка катастрофа. Инцидентът се случи на пътя между Провадия и Айтос и завърши с две жертви.

Мустафа са се сдоби с обвинение за извършване на престъпление по непредпазливост и нанасяне на средна телесна повреда на трети човек. Пострадалият и загиналите са били спътници в неговата кола. 

Трагедията се разиграла малко преди полунощ. Тогава 20-годишният Мустафа натиснал почти докрай газта на БМВ, въпреки че е бил на завой на пътя в района на село Ябълчево. 

Младият шофьор загубил контрол над управлението на автомобила. Високата скорост, несъобразена с релефа на пътя е довела до изхвърчането на колата от пътя и забиването й в едно от крайпътните дървета.

 Флагман.бг съобщава, че пробата на  Мустафа за употреба на алкохол е отрицателна.

В колата-ковчег са пътували четирима души - 18-годишният Исмаил, който е бил на предната седалка, 20-годишният Мустафа, който е управлявал автомобила, и други двамата младежи на задната седалка, които са загинали. Жертвите Реджеб и Хюсеин са на 17 години.

Компания се прибирала към Айтос след обичай, който се изпълнява преди сватба. Загиналите момчета са братовчеди. 

Фамилията се е подготвяла за сватба, но смъртта на двете момчета е причината за отлагане на събитието.

Мустафа М. е с мярка задържане под стража за  72 часа. Свидетелството му за управление на МПС е отнето.

Прокуратурата внесе искане за постоянна мярка „задържане под стража“ . Предстои Бургаският окръжен съд да насрочи начален час на заседанието, което се очаква да се проведе днес, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.