Ето какво откриха разследващи в къщата на Келеша

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/eto-kakvo-otkriha-razsledvashti-v-kashtata-na-kelesha/38201 Crimes.bg
Ето какво откриха разследващи в къщата на Келеша

Бандата на Димитър Серафимов, по-известен като Келеша, който беше задържан рано тази сутрин в при спецакция в Левски, е наблюдавана от властите в продължение на месеци. Град Левски осъмна под блокада. Причината за това се оказа спецакция заради телефонни измамници. Акцията е проведена съвместно с Национална полиция, ОД МВР - Плевен и жандармерията, пише Блиц.бг, позовавайки се на trafficnews.bg.

 

В дома на Келеша са  открити пари, злато и златни пендари. Органите на реда са извършили проверки на общо 9 адреса. Сред тях е и къщата, в която живее бащата на Келеша.

 

Първоначалната информация гласи, че задържаните са именно Димитър и Васил. Те са баща и син. Задържан е и мъж, чийто прякор е Майтапа.

 

Келеша бе арестуван и преди 3 години при спецакция в Пловдив. Тогава той беше задържан заедно с братовчед си. След това беше осъден на близо две години затвор. Обвинението представи доказателства за 6 телефонни измами. Прокуратурата поиска мярка, свързана с конфискацията на имуществото на бандата, извършвала телефонни измами.

 

На 18 април по време на съвместна акция у нас и в северната ни съседка Румъния беше разбита още една банда - тази на Борислав Димитров-Бобито. Групата е известна като най-добре организираните групировки на ало мафията. При акцията полиция и жандармерия нахлуха в ромските палати в Горна Оряховица. Лидерът и четирима негови съучастници бяха задържани в Румъния. По-късно се състоя и предаването им на властите у нас. 

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.