Експерт направи горещи разкрития за избягалите затворници

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/ekspert-napravi-goreshti-razkritiya-za-izbyagalite-zatvornici/38165 Crimes.bg
Експерт направи горещи разкрития за избягалите затворници

Тихомир Безлов, който е старши анализатор в Центъра за изследване на демокрацият, анализира случая с двамата избягали затворнции.

 

Избягалите молдовци от затворническото общежитието от отворен тип в Стара Загора, които бяха арестувани във връзка с разбиването на банкомат в Казанлък, по всяка вероятност са планирали бягството си, предава Нова телевизия.

 

Те са осъществили контакт със свои близки преди престъплението. Охранителите не предполагали, че престъпниците планират бягство, тъй като не знаят молдовски, заяви директорът на затворническото общежитие.

 

Молдовците имали свободен достъп до телефони и безпрепятствено разговаряли със свои близки.

 

Тихомир Стойчев, който е бивш шеф на ЦСБОП, препоръчва да се разпространят снимки на избягалите престъпници и да се разчита на активността на гражданите.

 

Той допълни, че Европа все повече се либерализира затворническия живот и това е причината двамата престъпници да са настанени в общежитие от отворен тип.

 

Тихомир Безлов, счита че са налични прекалено много съвпадения в бягството на молдовците. Той не изключва вероятността то да е подпомогнато от администрацията в общежитието.

 

Той коментира и двойното убийство с разчленени трупове е Негован.

 

"В този случай ситуацията е изключително тежка. Заради разложените и полуразложени трупове трудно ще се работи по този случай, но засега  МВР  всичко възможно", заяви експертът, цитиран от БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.