Екатерина Захариева с важно изявление за камиона-ковчег в Англия

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/ekaterina-zaharieva-s-vazhno-izyavlenie-za-kamiona-kovcheg-v-angliya/38385 Crimes.bg
Екатерина Захариева с важно изявление за камиона-ковчег в Англия

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева отговори пред журналисти на въпроси, свързани с камиона-ковчег, в който бяха открити 39 трупа.

 

Тя заяви, че жертвите в камиона, открит в Есекс, са от китайски произход и това за пореден път показва, че не е възможно те да са били натоварени в България, коментира Захариева.

 

Тя допълни, че камионът е с българска регистрация. Но той не е влизал в България от годината, в която е бил регистриран.

 

Външният министър разкри, че фирмата не е собственост на български граждани, както и шофьорът на зад волана на камиона не е български гражданин. Захариева изрази дълбокото си възмущение и гняв от действията на трафикантите на хора. Тя е категорична, че те продават фалшиви мечти и всъщност са трафиканти на смърт. Министърът изрази своите съболезнования към семействата на жертвите.

 

Междувременно се появи още информация за 25-годишния мъж - Морис Робинсън, който е арестуван за масовото убийство.Приятелката, му която в момента е бременна, работила като фризьорка в Северна Ирландия (Ълстър). Двамата очакват близнаци. Двойката живее в дом, чиято  стойност е 300 000 паунда. Вчера властите обявиха, че ремаркето ковчег е пристигнало от Ирландия през уелското пристанище Холихед. Камионът е транспортиран от Зеебрюге (Белгия) директно на Острова в Пърфлийт. Този порт, който се намира в долното течение на Темза, не е сред най-добре проверяваните, пише БЛИЦ. 

 


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.