До дни стават ясни резултатите от проверката по случая с Янек Миланов

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/do-dni-stavat-yasni-rezultatite-ot-proverkata-po-sluchaya-s-yanek-milanov/39566 Crimes.bg
До дни стават ясни резултатите от проверката по случая с Янек Миланов

До дни стават ясни резултатите от проверката по случая с Янек Миланов

След броени дни ще стане ясно какви са резултатите от проверката в РУ – Дупница, която бе назначена от главния прокурор Иван Гешев по случая с Янек Миланов.

Проверката вече е приключила, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на struma.bg. 

С пристигането си в Дупница главният прокурор изрази съмнения, че местните полицаи не са действали адекватно в тази ситуация.

Очаква се да бъдат наложени наказания за ръководния екип на РУ – Дупница - комисар Борислав Динев, както и за други началници.

Гешев е категоричен, че в деня на изчезването на Янек Миланов 31 юли не са извършени адекватни издирвателни дейности, което е е сериозен пропуск.

Това стана причината полицаите от Дупница да бъдат игнорирани от случая. Вместо тях столични криминалисти се заеха с издирването на изчезналия мъж.

Трите акции на жандармерията, които се извършваха с полицейски кучета и конна полиция, обхванаха периметъра от над 300 кв.м. площи в землището на с. Крайници.

Вече 53 дни няма и следа от Янек Миланов.

Неговите съграждани са на мнение, че издирването е трябвало да обхване по-закътани места. Несъществуващото вече село Яребковица в планината над Крайници, също е трябвало да бъде претърсено, а не нивите, категорични са хората от Дупница.

Те са на мнение, че никой не би си позволил да зарови човек в равни ниви край шосето. 

Претърсените места се намират в близост до Самоковско шосе, по което денонощно има движение от Самоков към Кулата и едва ли там е подходящото място за заравяне на труп.

"Такова търсене е показно, но няма да даде резултат", коментират с възмущение местни жители.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.