Братът на изчезналия Янек с разтърсващи слова

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/bratat-na-izcheznaliya-yanek-s-raztarsvashti-slova/39300 Crimes.bg
Братът на изчезналия Янек с разтърсващи слова

Братът на изчезналия Янек с разтърсващи слова

Янек Миланов от Дупница е в неизвестност вече 18 дни. Неговият брат Марио Миланов излезе с публично обръщение към всички българи. Притесненият Марио се обърна и към главния прокурор Иван Гешев с молба да отиде в Дупница и да направи необходимото.Братът  на Янек моли за пълната подкрепа институциите, властите и организациите в Дупница, София и Брюксел. Той заяви, че обръщението му няма политическа цел и благодари на всички, които съдействат за изясняване на случая.

 Окръжна прокуратура Кюстендил вече образува досъдебно производство за отвличане по случая с Янек Миланов, припомня БЛИЦ. Случаят е наблюдаван от прокурор е Бойко Калфин, но отказва коментар, тъй като все още тече събирането на доказателства, съобщава struma.bg.

Джипът на спрягания за съпричастен към случая Васил Капланов -Каплата е иззет още първите дни на разследването, споделят източници на разследването. 

Съседите на Янек, който изчезна след свада с гард №1 на Братя Галеви, се опасяват, че той е убит. 

Миналата седмица е правен и повторен обиск в апартамента на Васил Капланов. Неговата съпричастност към изчезването на Янек Миланов се базира на показания на съседи. Те твърдят, че във вечерта на изчезването му /31 юли 2020 г./ Янек е заявил пред тях, че отива на среща с Васил. Но след това не е прибрал.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.