Бивш следовател с прогноза за извергите от Негован

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/bivsh-sledovatel-s-prognoza-za-izvergite-ot-negovan/38199 Crimes.bg
Бивш следовател с прогноза за извергите от Негован

Психологът Христо Монов коментира в ефира на Нова тв случая в Негован. Това е категоричен, че става дума за социопати, които имат трайно разминаване с обществените ценности. Тези хора действат единствено в интерес на собственото си облагодетелстване за сметка на всички останали.

 

Според специалистът, убийците-социопати, които излизат от затвора, са готови повторно да извършат убийство. Той е категоричен, че е важно наказанието да е тежко дори и доживотно при наличието на престъпление.

 

Бившият следовател Андрей Цветанов, който също бе в студиото коментира случая. Според него, не е шокиращо, че бандитите не изпитват притеснение след деянието си. Той е на мнение, че затворът трябва да превъзпитава.

 

"Разследвал съм дело за тройно убийство. Виновникът беше дори симпатичен - спокоен човек, който обясняваше как убива три деца едно след друго. Тези хора не могат да бъдат разпознати по външния вид“, каза Цветанов.  Става въпрос за определен тип психична структура на личността, която е изключително опасна за хората. Никой не се ражда социопат, а става такъв. Тези хора обикновено са били малтретирани в семейството и са склонни да проявяват агресия“, добавя Монов.

 

 

Според него съкратеното производство върши много добра работа. Той допълва, че правораздаването е скъпо много дела продължават с години, пише БЛИЦ, цитирайки казаното от експерта.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.