Бивш директор от МВР с горещи разкрития за избягалите затворници

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/bivsh-direktor-ot-mvr-s-goreshti-razkritiya-za-izbyagalite-zatvornici/38166 Crimes.bg
Бивш директор от МВР с горещи разкрития за избягалите затворници

Красимир Занов, който е бивш директор на сектор „Издирвания“ към МВР, коментира в ефира на бТВ казуса с избягалите затворници.

Той е категоричен, че те ще бъдат заловени, тъй като са осъдени не само в България, но и в други държави.

"Ще бъдат заловени бегълците от затворническото общежитие в Стара Загора, защото имат присъди не само у нас", заяви Занов. Той допълни, че молдовците предварително са се уговорили и са избягали заради предстоящото им преместване в София, откъдето бягството им е било невъзможно.

В този тип общежития като въпросното в Стара Загора, всеки има възможността да излезе. Арестантите могат да се разходят и да се върнат обясни експертът.

На въпроса дали единствено на добрата воля на престъпниците трябва да се разчита, Занов заяви, че все пак има установени правила и ред. Но въпреки това, той препоръча засилване на мерките и контрола в подобен тип общежития. Той предложи да се събира предварително информация за всеки един затворник, постъпващ в общежитието, пише БЛИЦ.

Друг експерт не изключва възможността молдовците да са получи помощ от персонала в общежитията. Според директорът, охранителите не са били наясно с намерението на затворниците да избягат, тъй като не знаят молдовски и не са разбирали какво си говорят. 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.