Биха инжекции на Райфъла в съда

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/biha-inzhekcii-na-rayfala-v-sada/38257 Crimes.bg
Биха инжекции на Райфъла в съда

 

След намесата на Бърза помощ заседанието продължи по същество

Биха инжекции по спешност на Атанас Червенков – Райфъла в съда.

               

Той е зад решетките от пет години по обвинения за поръчителство за неуспешен опит за убийство и няколко палежа. Райфъла жали наложената му от Окръжен съд присъда. Днес той, заедно с другите обвиняеми по случая, застанаха пред Апелативен съд.

 

Припомняме, че в края на миналата година Окръжният съд  се произнесе по делото срещу Райфъла и Веселин Загорски - Тъпото за опит за предумишлено убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров. Съдът се произнесе и за множеството умишлени палежи на автомобили, сред които джип и коли на бившия депутат Антоний Йорданов и на жена му - Татяна. Тогава двамата обвиняеми бяха признати за виновни. Райфъла получи крайното общо наказание от 13 години, а Весо - Тъпото 12 години. 

 

По време на днешното заседание Червенков получи криза и се наложи да бъде повикана линейка. Медиците поставиха инжекции на Райфъла, който твърдеше, че е с бъбречна криза в резултат на заболяване от месеци.

 

След намесата на Бърза помощ заседанието продължи по същество. Червенков още в началото направи няколко искания към съда. Едно от тях бе делото да се гледа при закрити врати. Подсъдимият дори забрани на медиите да снимат в съдебна зала.

 

Той поиска още отвод на прокуратурата и съдебния състав, тъй като били „предубедени”. Щенията на Райфъла продължиха с това, че един от защитниците му липсва, а той имал нужда от правната му защита. След кратко съвещание съдебният състав отложи делото за нова дата. Така през октомври, Райфъла отново ще се изправи пред съда.

 

В края на месец юли Атанас Червенков обжалваше наложената му мярка за неотклонение „задържане под стража”. Още тогава той подчерта, че е в тежко здравословно състояние. Повикан бе даже специалист нефролог от Александровска болница, който да потвърди твърденията на подсъдимия.

В крайна сметка съдебният състав не се смили над Червенков и потвърдиха задържането му под стража.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.