Белгийската прокуратура с нова версия за камиона-ковчег

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/belgiyskata-prokuratura-s-nova-versiya-za-kamiona-kovcheg/38400 Crimes.bg
Белгийската прокуратура с нова версия за камиона-ковчег

Изпълнителният директор на порта в Зеебрюге - Йоахим Коенс коментира пред белгийски медии случая с камиона-ковчег, в който бяха открити 39 трупа.

 

Пред "Гардиън" той заяви, че е почти невъзможно хората в хладилния контейнер в Грейс, графство Есекс, да са влезли от белгийското пристанище Зеебрюге. От там камионът е поел към Пърфлийт в Англия, пише БЛИЦ.бг.

 

По думите на изпълнителния директор на порта, хората в камиона по всяка вероятност са били заключени вътре поне 10 часа преди пристигането му на пристанището.

 

Той допълни, че хладилните контейнер в зоната на пристанището са пломбирани и по време на проверката се инспектира единствено пломбата, както и регистрационният номер на камиона.

 

Йоахим Коенс поясни пред белгийските медии, че при проверка се заснема и шофьора. Според него, скенерът е невъзможно да отчете топлинно излъчване в контейнера.

 

Според 26-годишният румънски шофьор на ТИР Даниел Йонуц жертвите са се качили по пътя към пристанището.

 

Белгийската прокуратура, която започна разследване по случая, обяви, че все още не е ясен маршрута на камиона. Не е ясно и колко време контейнерът е бил на белгийска територия, както и дали е спирал в Белгия. По случая все още има повече въпроси, отколкото отговори, пише БЛИЦ, позовавайки се на изданието.


 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.