Авер на избягалите затворници направи интересни разкрития

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/aver-na-izbyagalite-zatvornici-napravi-interesni-razkritiya/38170 Crimes.bg
Авер на избягалите затворници направи интересни разкрития

Авер на избягалите затворници от затворническото общежитие в Стара Загора направи интересни разкрития. Двамата молдовци, които в събота по обяд избягали от там, са се скарали с третия си авер. Скандалът е бил за пари. Това е причината той да не тръгне с тях, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Телеграф".

 

Третият молдовец бил изолиран от плана за бягство на Александър Хаджи и Василе Морару, разкриха разследващи.

 

Вчера МВР официално пусна снимки на молдовците и призова всеки, който ги забележи, да подаде сигнал на тел. 112 или да сигнализира в най-близкото РПУ като абсолютната анонимност е гарантирана.

 

Аверът на избягалите молдовци 22-годишният Дионисие Коджукару споделил, че от известно време е в лоши отношения със сънародниците си. 

 

След скандала Хаджи и Василев дори започнали да го дразнят.

 

В деня на бягството им той ги видял сутринта, но дори не се поздравили, споделя Коджукару пред криминалистите. Сънародниците му избягали, след като прескочили телената ограда. Според експерти мерките за сигурност в общежитието трябва да се засилят, тъй като преодоляването на оградата не е трудно.

 

Молдовците са избягали, тъй като са знаели, че предстои преместването им в затвора в София, където мерките са засилени и бягството е по-трудно. Директорът на общежитието от отворен тип изключва версията, че избягалите затворници са получили помощ от служител.

 

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.