Арестуваха бившия директор на ВиК Перник и заместник-кметицата

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/arestuvaha-bivshiya-direktor-na-vik-pernik-i-zamestnik-kmeticata/34269 Crimes.bg
Арестуваха бившия директор на ВиК Перник и заместник-кметицата

Иван Витанов, който е бивш управител на ВиК Перник бе задържан днес в 10:00 часа. Той е в следствения отдел на Специализираната прокуратура и срещу него е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост. Той е обвинени и за сключване на неизгодна сделка, свързана с изразходването на водата.

Мярката на Витанов е за за 72 часа. Очаква се утре Спецсъдът да определи мярката му за неотклонение.

Освен него в следствения отдел е призована и Севделина Ковачева, която е и.д. зам.-кмет на Перник. Очаква се и тя да се сдобие с обвинение, пише БЛИЦ.

Перничани отново излязоха на протест пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. По-късно те са се преместили пред Министерски съвет.

Протестиращите настояват за оставката на министър Петя Аврамова и искат да разговарят с управляващите. Стигна се и до сблъсъци, при които пострадаха няколко души.

Протестът протича под надслов "Долу ръцете от водата и въздуха ни! Искаме нормален живот! Оставка на Петя Аврамова". Той е организиран от Инициативен комитет "Спаси Перник".

Гражданите недоволстват, въпреки взетите незабавни мерки от правителството решаване на водната криза в Перник. 

От МВР направиха изявление, че участниците в протеста са направили опит да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата на МРРБ. 

В резултат от това е счупена входната врата на министерството и са пострадали двама служители на реда от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме.

Протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания и това е наложило използването на сълзотворен спрей, пише БЛИЦ.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.