Адвокатът на Кристиан Николов отложи делото (Вижте каква е причината)

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/advokatat-na-kristian-nikolov-otlozhi-deloto-vizhte-kakva-e-prichinata/39078 Crimes.bg
Адвокатът на Кристиан Николов отложи делото (Вижте каква е причината)

И днес делото срещу убиеца на Милен Цветков не тръгна

Софийският апелативен съд за пореден път взе решение за отлагане на гледането на мярката за неотклонение на убиеца на Милен Цветков.

Постъпила буквално в последния момент молба от адвоката на 21-годишния Кристиан Николов - Любомир Таков, е причината за отлагане на заседанието.

Защитникът на шофьора-убиец заявил, че не може да се яви в съда заради внезапно възникнал здравословен проблем. Поради тази причина заседанието е отложено за 16 юли.

Кристиан Николов настоява да бъде освободен, но въпреки това не се яви днес в съда.

На 8 юли той отново не се яви в съда. Тогава Кристиан отказа да бъде докаран от следствения арест в Съдебната палата. Той не пожела да се включи в съдебното заседание по видеовръзка.

Убиецът на Милен Цветков заяви, че не желае да се яви в съда заради епидемичната обстановка, свързана с коронавируса.

Той категорично е отказал и да се подложи на съдебно-медицинска експертиза. Адвокатът му заяви, че той няма психични проблеми и подобна експертиза не е необходима.

Но въпреки това, защитата на Кристиан уверява прокурора по делото, че експертизата ще бъде направена.

Припомняме, че инцидентът, при който Кристиан уби журналиста, стана навръх Великден. Тестовете на младия шофьор установиха, че той е седнал зад волана на джипа си след употреба на коктейл от 4 вида наркотици.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.