54-годишна изгоря със 17 бона заради ало мафията

https://crimes.bg/index.php/kriminalno/54-godishna-izgorya-sas-17-bona-zaradi-alo-mafiyata/38164 Crimes.bg
54-годишна изгоря със 17 бона заради ало мафията

53-годишна жена е стана поредната жертва на телефонната мафия. Тя се е разделила със сумата от 17 000 лева. За поредния инцидент съобщиха от ОДМВР - Добрич.

Сигналът е постъпил на 23 август, около 18.30 часа. Подаден е от жертвата, която е от град Каварна. Според информацията, жената е била въвлечена в измамата от мним полицейски служител около 16,30 същия ден. Малко по-късно жертвата предава пред жилището си на напълно непознат мъж сумата от 17 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство и се работи по изясняването му. 

Преди месец криминалистите разкриха мащабна измама на ало мафията, в която са замесени един турски и двама сръбски граждани.  Тримата измамници се представяли за полицаи.

Чрез схемата си убедили пенсионери във Виена да им дадат спестяванията си. Измамниците се сдобили с общо 2,5 милиона евро.

От няколко месеца схемата е известна сред престъпници от цяла Европа. Измамниците от Виена били независими от останалите подобни групи. От ноември месец миналата година тримата си набелязвали жертви възрастни хора. В разговор с тях по телефона, те заявявали, че са полицаи, разследващи случаи на грабеж и убеждавали възрастните хора, че парите им ще са при тях на по-сигурно място, пише БЛИЦ.

Успешни са общи 38 случая, в които групата е участвала. Един от задържаните сърби е направил пълни самопризнания.

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.